Bilgisayar bilimleri, fen, matematik, sosyal bilimler, sanat ve spor alanlarını bir araya getiren bu model, öğrencilerin yenilikçi çözümler üretmesine ve öğretmenlerin modern öğrenme tasarımları geliştirmesine imkân tanıyor.
Merkez ilçe ve Bulancak’ta eş zamanlı olarak başlayan eğitimler, öğretmenlerin modelin uygulama süreçlerine hazırlanmasını amaçlıyor. Giresun Merkez Çıtlakkale Ortaokulu’nda beş gün sürecek eğitim programının açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz de katıldı.

Açılışta konuşan Müdür Tokgöz, eğitimde yenilikçi yaklaşımların önemine dikkat çekerek, “Harezmî Eğitim Modeline katkı sunan tüm okullarımıza, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür eder; çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.
İl genelinde çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla uygulanacak Harezmî Eğitim Modeli’nin, Giresun’da 21. yüzyıl becerilerini temel alan eğitim anlayışını güçlendirmesi hedefleniyor.

