Belediye tarafından yapılan açıklamada, kar yağışıyla birlikte buzlanma riskinin arttığına dikkat çekildi.
Açıklamada, sürücülerden hızlarını düşürmeleri ve takip mesafelerini artırmaları istenirken, özellikle yokuş ve virajlarda ani fren ve ani manevralardan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Yayaların ise kaldırımlarda yürürken kayma riskine karşı dikkatli olmaları istendi.
Belediye yetkilileri, bina saçaklarında oluşabilecek buz sarkıtlarına karşı vatandaşların çatı ve saçak altlarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca araçların, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını engellemeyecek şekilde park edilmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, belediye ekiplerinin dar ve kritik güzergâhlarda yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek, vatandaşlardan çalışma alanlarını boş bırakmaları ve ekiplerin geçişlerine öncelik vermeleri rica edildi.
Şebinkarahisar Belediyesi, karla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat sahada görev yaptığını hatırlatarak, vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.
Haber Merkezi