Bugün

Şebinkarahisar'da 100 Yıllık Gurur! Atatürk'ün İzinde Tarihi Yürüyüş

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 tarihinde gerçekleştirdiği Şebinkarahisar ziyareti, her yıl olduğu gibi Şebinkarahisar’da bu yıl da düzenlenen yürüyüş programı ile anıldı.

Yayınlanma: 10 Ekim 2025 - 15:08
TAKİP ETTAKİP ET

Atatürk’ün bu kadim şehre yaptığı anlamlı ziyaretin 101. yılında gerçekleştirilen yürüyüşe; Çamoluk Kaymakamı ve Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Abdul Aziz Demirtaş, Şebinkarahisar Belediye Başkan Vekili Yavuz Kon, ilçe protokolü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, ilçenin önde gelen isimleri ve öğrenciler katıldı.

Katılımcılar, Şebinkarahisar sokaklarında Atatürk’ün hatırasını yaşatmak ve bu anlamlı günü yad etmek amacıyla yürüdü. Etkinlik, aynı zamanda ilçe halkı arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.

Şebinkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Atatürk’ün Şebinkarahisar’a yaptığı ziyaretin tarihi bir gurur kaynağı olduğu belirtilerek, "Onun izinden yürümeye ve hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz" mesajı verildi.

 

Haber Merkezi