• Etkinlik
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLERİ TARİH
  • İLERİ ETKİNLİK
  • Giresunspor
  • Resmi İlanlar
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Asayiş Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
12:37
Tarihe Işık Tutacak Sempozyum! Ahilik Geleneğinin İzleri Giresun'da İncelenecek
11:39
Giresun'da fındık fiyatları haftaya nasıl başladı? Fındık fiyatları ne kadar?
11:33
Bulancak’ta 12 Derslikli Yeni Okulda Sona Doğru
11:03
Keşap Düzköy Sahilinde 2 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi
10:45
CHP'Lİ BULANCAK BELEDİYESİNDEN DOĞA KATLİAMI!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Büro Sen Giresun Şubesi 'Sosyal Güvenlik Haftası'na yönelik açıklamalarda bulundu
Gündem
Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 - 13:12

Türk Büro Sen Giresun Şubesi 'Sosyal Güvenlik Haftası'na yönelik açıklamalarda bulundu

Türk Büro Sen Giresun Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Salman, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Gündem
16 Mayıs 2024 - 13:12
Yorumlar
5 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Büro Sen Giresun Şubesi ‘Sosyal Güvenlik Haftası’na yönelik açıklamalarda bulundu
Reklam
Türk Büro Sen Giresun Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Salman, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çalışanların hakları ve kamu hizmetleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türk Büro Sen Giresun Şubesi Başkan Yardımcısı Salman açıklamasında; “Bilindiği üzere her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz ve tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu dönemde Devletin her vatandaşına sosyal güvence sunabilmesinin önemini bir kez daha anlamış bulunmaktayız.

Sosyal Güvenlik Sistemi, toplumun tüm kesimlerini bir şemsiye altına toplaması gereken bir sistem olup; fiilen çalışanlar, çalıştığı halde kayıt dışında bulunanlar, henüz çalışma hayatına başlamamış olan çocuklar, gençler ile dul ve yetimler bu sisteme dahildir.

Türkiye’de kayıt dışı istihdamın her yıl artması, iş tanımları skalasının yapılmaması ve kamuda farklı statülerde istihdam politikaları neticesinde, sosyal güvenlik şemsiyesi delik deşik hale getirilmiştir.

Öncelikle kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması, istihdam yaratacak yatırımlara öncelik verilmesi, prim yükünün hafifletilmesi, makul olmayan yaş ve prim ödeme gün sayılarının çalışanlar üzerinde oluşturduğu psikolojik etkinin ortadan kaldırılması ve sigortalılığı özendirecek tedbirlerin alınması gerekmektedir” dedi.

SGK çalışanlarının mutsuz olduklarının altını çizen Türk Büro Sen Giresun Şubesi Başkan Yardımcısı Salman; “Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı birleştirilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun meydana getirilmesinin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen, kurumsal kimliği maalesef henüz oturmamıştır. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl 2.250.000 vatandaşımızı ilgilendiren kamuoyunda EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerek kanunlaşmış, uygulamada kadrosu 38.000 olmasına rağmen fiilen 23.000 personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan fedakar ve cefakar SGK çalışanlarıyla bu hizmet verilmiş, öngörülen tarihten önce vatandaşların aylık bağlama işlemleri neticelendirilmiştir.

Sendikamız Türk Büro Sen, bu kadar ağır iş yüküne karşı Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarını bir nebze olsun rahatlatmak adına;

“666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi”

“Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi”

“666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi”

“Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, yaptıkları iş bakımından uzmanlık gerektiren bir görev ifa etmesi sebebiyle, bazı kamu kurumlarında olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına da Sendikamızın vermiş olduğu kanun teklifi değerlendirilerek, uzmanlık hakkı verilmesi”

“Yönetim Kurulu Yetkisinde bulunan Ek Ödeme Oranlarının %50 oranında arttırılması ve yılda 4 kez brüt asgari ücret seviyesinde olmak üzere ikramiye verilmesi”

“Birinci Dereceye gelen tüm personelin 3600 Ek Göstergeden faydalandırılması ayrıca ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması”

“Hukuk Birimlerinde görev yapan İdari Personele Vekalet Ücreti ödenmesi“

“Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılmasına yönelik çalışma yapılması ile bu durumdaki personelin GİH Sınıfına ivedilikle geçirilmesi”

“Denetimlerin etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi için sosyal güvenlik denetmenlerinin grup başkanlığı şeklinde yapılandırılması ve Denetim Tazminatlarının arttırılması”

“5510 Sayılı Kanun sonrası ilk defa devlet memurluğuna atananların emeklilik haklarının düzeltilmesi”

“Merkez Teşkilatında görev yapan Şube Müdürlerinin Sosyal Güvenlik Uzman Kadrolarına geçişlerinin sağlanması, Müdür ünvanlı tüm kadrolara Makam/Görev Tazminatı tahsis edilmesi”

“Kurum Alacağının Tahsili ile Görevli İcra Memurları başta olmak üzere 5. Derece kadroların tenkis edilerek 3. Derece kadroların ihdas edilmesi ve özlük haklarının düzenlenmesi”

“Kurumun orta kademe yönetiminde bulunan Şeflerin Özel Hizmet Tazminat oranlarının arttırılması”

“Sözleşmeli Personelin tahsil durumlarına göre uygun kadrolara geçirilmesi”ni talep etmekle birlikte, 13 Mayıs 2024 tarihinde açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi ile toplu taşıma olan yerlerde personel servislerinin kaldırılmasına yönelik kararın Kamuya hiçbir faydası olmayacağı gibi, aksine zarar getireceği açıktır. Bu karar özellikle trafik yoğunluğunun olduğu büyükşehirlerde daha fazla trafik, iş gücü kaybı ve yakıt masrafı yaratacaktır. Bunun yanında servis hizmetlerine yönelik alınmış toplu sözleşme kararlarının da böyle bir çalışmaya konu edilmesi, sendikacılık ve toplu sözleşme ilkelerine aykırı bir durum olarak toplu sözleşmenin özerkliğini yok etmek anlamı taşıyacaktır. Toplu sözleşme ile alınan kararların idari keyfiyete konu edilmesi, sendikal teşkilatlanma hürriyetine ve toplu sözleşme hakkına darbe vurmak anlamına gelmektedir. Böyle bir karar diğer toplu sözleşme hükümlerinin de iptal edilebilmesinin önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.Özellikle kamuya yeni personel alımının emekli olan kamu görevlisi sayısıyla sınırlandırılması mutlak surette gözden geçirilmesi gerektiğine değinen Türk Büro Sen Giresun Şubesi Başkan Yardımcısı Salman; “Hepimizin bildiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunda büyük oranda personel açığı olduğu bilinen bir gerçektir. Özellikle büyük şehirlerde kamu hizmetleri az sayıdaki personelin üstün gayretleriyle yürütülmektedir. Böyle bir karar, önümüzdeki yıllarda artacak nüfusa ve hizmet ihtiyacına paralel olarak kamu çalışanı açığının daha da büyümesine ve kamu hizmetlerinin aksamasına yol açacaktır. Ayrıca emekli maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kamu görevlilerimiz emekli olmak istememekte tüm çalışanlar 65 yaşına kadar görevlerinde kalmayı tercih etmektedir. Türk Büro-Sen olarak, Sosyal Güvenlik Haftasını kutlarken, vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının haklarının korunup, geliştirilmesi noktasında mücadelemizin devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi
# Türk Büro Sen Giresun# Sosyal Güvenlik Kurumu# Sosyal Güvenlik Sistemi# Türkiye# kayıt dışı istihdam# SGK# Sosyal Güvenlik Hizmetleri
EDİTÖR
Dilek Demir
Dilek Demir
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!
Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!
Tarihe Işık Tutacak Sempozyum! Ahilik Geleneğinin İzleri Giresun'da İncelenecek
Tarihe Işık Tutacak Sempozyum! Ahilik Geleneğinin İzleri Giresun'da İncelenecek
Bulancak’ta 12 Derslikli Yeni Okulda Sona Doğru
Bulancak’ta 12 Derslikli Yeni Okulda Sona Doğru
CHP'Lİ BULANCAK BELEDİYESİNDEN DOĞA KATLİAMI!
CHP'Lİ BULANCAK BELEDİYESİNDEN DOĞA KATLİAMI!
Son Haberler
Giresunlu Taekwondocular Sivas’ta Dereceye Girdi
Giresunlu Taekwondocular Sivas’ta Dereceye Girdi
Başkan Civelekoğlu Sahada: Zeytinlik İçin Turizm Vurgusu
Başkan Civelekoğlu Sahada: Zeytinlik İçin Turizm Vurgusu
Giresun Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Başladı!
Giresun Üniversitesi’nde Yeni Akademik Yıl Başladı!
Giresunspor Hentbol’un Avrupa Yolculuğu Sona Erdi
Giresunspor Hentbol’un Avrupa Yolculuğu Sona Erdi
Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!
Adana'da 5.0 büyüklüğünde deprem!
Çok Okunan Haberler
Giresun'da fındık fiyatları haftaya nasıl başladı? Fındık fiyatları ne kadar?
Giresun'da fındık fiyatları haftaya nasıl başladı? Fındık fiyatları...
Giresun'da fındık piyasasında son durum… Fındık fiyatları yükseldi mi?
Giresun'da fındık piyasasında son durum… Fındık fiyatları yükseldi...
Giresun'da fındık fiyatları geriledi!
Giresun'da fındık fiyatları geriledi!
Son Yorumlananlar
Giresun’da Çanakkale Ruhu: 111. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı
Giresun’da Çanakkale Ruhu: 111. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı
Giresun’a %100 Zamlı Su Faturası!
Giresun’a %100 Zamlı Su Faturası!
Çamoluk İçin Müjde! O Cami İbadete Açılıyor
Çamoluk İçin Müjde! O Cami İbadete Açılıyor
Giresun'da Amatör Futbol Programı Açıklandı
Giresun'da Amatör Futbol Programı Açıklandı

Ana Sayfa
İLERİ TARİH
İLERİ ETKİNLİK
Giresunspor
Resmi İlanlar
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Sağlık
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Etkinlik
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.