Bu kapsamda, Eynesil Yerel Eylem Grubu Derneği adına Halit Hamza Çırak ile 5 yıl süreli, 11 milyon 450 bin 460 TL bütçeli ve yüzde 100 hibe destekli LEADER Programı sözleşmesi imzalandı.

Söz konusu destekle Eynesil’de kırsal kalkınmayı hızlandıracak, yerel iş birliklerini güçlendirecek ve ilçenin potansiyelini harekete geçirecek projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Görele – Çanakçı Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği adına Gökhan Özarslan ile 5 yıl süreli, 13 milyon 358 bin 870 TL bütçeli ve yüzde 100 hibe destekli bir diğer sözleşme daha imzalandı. Bu destekle Görele ve Çanakçı ilçelerinde kırsal kalkınmayı teşvik edecek, yerel kapasiteyi artıracak ve sürdürülebilir projelerin uygulanması amaçlanıyor.

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü, LEADER Programı ile yerel aktörlerin sürece aktif katılımının sağlandığını belirterek, yerelden kalkınan ve geleceğe yürüyen bir Giresun hedefiyle çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

