"Fütüvvet, Ahilik ve Ahlak – Piraziz’in Öncüsü Şeyh İdris" temasıyla gerçekleştirilecek program, 3 Ekim 2025 Cuma günü iki bölüm halinde yapılacak.
Programın ilk bölümünde, saat 10.00’da Piraziz Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda bir panel düzenlenecek.
Prof. Dr. Muharrem Akoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan ve Ahilik ve fütüvvet geleneğinin ele alınacağı bu oturumda; Prof. Dr. M. Kasım Özgen, Prof. Dr. Recep Önal ve Mehmet Fatsa konuşmacı olarak yer alacak.
Etkinliğin ikinci bölümünde ise Piraziz’in manevi önderlerinden Şeyh İdris adına inşa edilen türbenin açılışı yapılacak.
Gökçeali Köyü’nde bulunan Şeyh İdris Türbesi’nde, saat 12.30’da cuma namazının ardından açılış töreni, dua ve kapanış programı gerçekleştirilecek.
Piraziz Kaymakamlığı, Giresun Üniversitesi-İlahiyat Fakültesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ve Piraziz Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen ve ahilik kültürünün ahlak, dayanışma ve üretim değerlerini yaşatmayı amaçlayan bu programla birlikte, Piraziz’in tarihi ve kültürel mirasına da sahip çıkılması hedefleniyor.

