AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, şehri dışında şehitliği bulunan tek ilin Giresun olduğunu vurgulayarak, dünyada iki gönüllü alay kuran tek ilin de yine Giresun olduğuna dikkat çekti.

“Vatan uğruna gönüllü alaylar kurarak tamamına yakınını şehit vermek ancak bizim insanımızın yapabileceği bir kahramanlıktır” dedi.
Milletvekili Elmas, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar Doğanlar köyünde başlayan ve 36 saat süren mücadeleyi “Giresun Uşakları’nın son destanlarından biri” olarak nitelendirdi.

Elmas, “Vatanseverliğini hem kendi şehrinde Harşit Savunması’nda hem de Afyonkarahisar’da, Haymana’da gösteren kahramanlarımızı, şehitlerimizi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda rahmetle andık. Bir hilal uğruna şehit düşenlere ve tüm şehit ile gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

