Tartışmalara yeni bir boyut kazandıran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanı Salih Akgün, gece geç saatlerde yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyunda konuşulan ve belediye yönetimince cevapsız bırakılan soruları gündeme taşıdı.
Akgün, özellikle Fiskobirlik (FKB) tarafından satılan ve üniversite gelişim alanında bulunan imara kapalı arsa üzerinden, CHP’li Giresun Belediyesi’ne ve alıcılara yönelik çok ağır sorular yöneltti.
Üniversite Alanındaki İmara Kapalı Arsa Kişisel Rant İçin mi Anlaşıldı?
Salih Akgün, yaklaşık 7 dönüm büyüklüğünde ve hukuken imara kapalı olan bir taşınmazın, milyonlarca lira bedelle el değiştirmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savundu.
Akgün, "İmara kapalı bir taşınmaza bu denli yüksek bir bedel, hangi beklenti veya güvenceye dayanılarak ödenmiştir?" diyerek, FKB ile belediye arasında kişisel ranta yönelik bir gizli mutabakat olup olmadığını sorguladı.
"Şahsi menfaatler mevzu bahis olduğunda; günlük hayatta birbirine mermi atan kişiler, 'Söz konusu şahsi menfaatse gerisi teferruattır' dercesine kol kola girip ortak hareket edebilmektedir."
Bu Alanı Alan Kişiler Belediyenin Elektrik Borcunu Kapattı mı?
MHP İl Başkanı Akgün’ün açıklamaları, imar revizyonunun perde arkasında finansal bir "takas" olup olmadığı sorusunu da beraberinde getirdi. Giresun kamuoyunda yankılanan iddiaları güçlendiren açıklamalarda, arsa alıcılarının belediyenin birikmiş elektrik borçlarını ödeyip ödemediği merak konusu oldu. Kamuoyu, bu devasa satışın belediyenin finansal açıklarını kapatmak için bir araç olarak kullanılıp kullanılmadığına dair yanıt bekliyor.
Belediyeye Bağış ya da Başka Ad Altında Para Verildi mi?
İmar planı değişikliği karşılığında belediye kasasına ya da ilgili birimlere resmi/gayriresmi bir kaynak aktarılıp aktarılmadığını soran Akgün, şeffaflık çağrısında bulundu. Satış sürecinin ve imar değişikliğinin kamu yararı değil, "kişiye özel" sonuçlar doğurduğunu belirten Akgün, bağış adı altında yapılan ödemelerin hukuki ve ahlaki boyutuna dikkat çekti.
İmar Planı Kesinleşince Belediyeye ya da Birilerine Verilecek Bakiye Para Var mı?
Akgün’ün en dikkat çeken iddialarından biri de "bakiye" konusu oldu. İmar revizyonu planı şu an askıda bulunurken, planın kesinleşmesi durumunda ödenmesi vaat edilen ek bir meblağ olup olmadığı sorusu gündeme bomba gibi düştü. Akgün, belirli parsellerde yoğunluk artışı sağlanırken, komşu parsellerdeki vatandaşların haklarının gasp edildiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Bu imar planı hukuki şüpheler barındırmaktadır. Giresun’un geleceği ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına her bir uygulama hakkında itiraz hakkımızı saklı tutuyoruz." Haber Merkezi
"Bu imar planı hukuki şüpheler barındırmaktadır. Giresun’un geleceği ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına her bir uygulama hakkında itiraz hakkımızı saklı tutuyoruz." Haber Merkezi
