Türkiye’de toplam 34 takımın yer alacağı ligde uzun süredir Giresun’dan katılım olmazken, bu sene ise 2 takımın yer alması basketbol severleri heyecanlandırdı. “Hedef TB2L” parolası ile yola çıkan İR-AY Giresun Kerasusspor’da hazırlıklar son sürat devam ediyor.

Tecrübeli isimlerle genç yetenekleri bir araya getiren Kerasusspor, kadrosunu güçlendirerek sezona iddialı bir şekilde hazırlanıyor. F Grubunda ilk maçını deplasmanda 8-9 Mart tarihlerinde Atakum Belediye’ye karşı oynayacak olan Kerasusspor, evinde ilk maçını ise 15-16 Mart tarihlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne karşı oynayacak.

İR-AY Giresun Kerasusspor Başkanı Gökmen Azder konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Giresun’da uzun yıllardır hasretini çektiğimiz Basketbol heyecanını yeniden yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. Kerasusspor olarak amacımız takımımızı 2. Lige çıkarmak ve altyapı takımlarımız ile çekirdeğini oluşturarak ligde kalıcı olmak. Giresun bir basketbol şehri, yüzlerce gencimiz bu şehirde basketbol eğitimi almakta ancak kendini üst seviyelere taşımak isteyen gençlerin şehirde oynayabilecekleri bir kulüp yok. Bu amaç ile ben ve yönetimim bir araya geldik. Giresunlu gençlerin başka şehirlerin özellikle de komşumuzun takımına gitmeye mecbur kalmaması, kendi şehirlerinde sevdikleri bu sporu yapabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız koyduğumuz 2. Lig hedefi doğrultusunda yönetimimize Giresun’un iş, siyaset ve basın camiasından önemli isimleri dahil ederek güçlü bir kulüp yönetimi yapıyoruz. Çıktığımız bu yolda bizlere destek veren sponsorlarımıza, oyuncularımıza, teknik ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi.

