16 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik taciz suçundan hüküm giyerek cezaevine gönderilen Hasbi Dede'nin imzasını taşıyan “Horonun Doğduğu Topraklara Hoş Geldiniz” afişi, olayların üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen yerinde duruyordu. Görele'nin yeni Belediye Başkanı Aysel Uzun'un bu duruma müdahale etmemesini ve yaşanan utancı haberleştirerek yetkilileri göreve davet etmiştik.
Kamuoyu Baskısı Sonuç Verdi
Karadeniz Sahil Yolu güzergâhında, her gün binlerce kişinin altından geçtiği bu afişle ilgili yaptığımız haber kısa sürede geniş yankı uyandırdı. İlçe halkının ve vatandaşların haklı isyanının sesi olan haberimizin ardından, Görele Belediyesi sessizliğini bozmak zorunda kaldı.
Gelen son bilgilere ve görüntülere göre; üst geçitteki pankart tamamen indirilmemiş olsa da, afişin sağ alt köşesinde yer alan "Hasbi Dede - Görele Belediye Başkanı" yazısı ve imzası kapatılarak görünmez hale getirildi.
"Gecikmiş Ama Gerekli Bir Adım"
İlçenin imajına zarar veren ve infial yaratan bu ismin Karadeniz Sahil Yolu gibi kritik bir noktadan silinmesi, Görele halkı tarafından rahatlamayla karşılandı. Vatandaşlar, ilçenin adının böylesine ağır bir suçla anılmasının önüne geçildiği için memnuniyetini dile getirirken, akıllarda tek bir soru kaldı: "Bu ismin kapatılması için neden haftalarca beklendi ve ancak haber olup tepki çekince adım atıldı?"
