Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 22-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Ordu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “FotoMaraton Ordu” etkinliğinde dereceye giren isimler belli oldu. Yarışmanın dijital kategorisinde birincilik ödülünü Giresunlu fotoğraf sanatçısı Engin Ayyıldız kazandı.
FOTON Derneği öncülüğünde ilk kez düzenlenen FotoMaraton Ordu, dijital ve mobil olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirildi. Ordu’nun tarihi ve kültürel dokusunu fotoğraf karelerine yansıtmak isteyen 119 amatör ve profesyonel fotoğrafçı etkinliğe katıldı.
Katılımcılar, festival süresince Ordu’nun tarihi sokaklarını, kültürel değerlerini ve kentin farklı noktalarındaki görsel zenginlikleri kendi bakış açılarıyla fotoğrafladı.
Yapılan değerlendirme sonucunda dijital kategoride “İzler” adlı çalışmasıyla yarışan Giresunlu fotoğraf sanatçısı Engin Ayyıldız, birincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmada dijital ve mobil kategorilerde dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri takdim edildi.
Ödülün ardından duygularını paylaşan Ayyıldız, fotomaratonların fotoğrafçılar açısından farklı bir deneyim sunduğunu belirterek, “Fotomaraton biz fotoğraf sanatçıları için zamanla yarışılan ve görsel bir beyin jimnastiği sağlayan özel bir kulvar. Kısa sürede hızlı düşünüp etrafa bakış açımızı değiştirmemizi sağlayan, bir nevi zihnimizi harekete geçiren son derece dinamik bir aktivite.” ifadelerini kullandı.
Ordu Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, kentin kültürel ve doğal mirasının farklı fotoğrafçıların objektiflerinden yansıtılmasına katkı sağlarken, fotoğraf tutkunlarına da keyifli bir deneyim sundu.
Haber Merkezi
Haber Merkezi
