Giresun kamuoyu: Üniversitenin Gelişim Alanı Neden Hâlâ Beklemede?
Giresun Üniversitesi’nin genişleme hedefleri çerçevesinde talep ettiği Fiskobirlik arazisi konusunda Giresun Belediyesi’nin ısrarcı tutumu, şehirde ve üniversite çevrelerinde soru işaretlerine yol açıyor.
Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nün 17.04.2025 tarihli resmi yazısında, Fiskobirlik Efıt A.Ş.'ye ait 1717 ada 1 parsel ve 1719 ada 178, 182, 186, 187, 188 ve 189 no.lu parsellerin 'Üniversite Gelişim Sahası'na alınması yönündeki talebi, hem Üniversite Senatosu’nun hem de Yönetim Kurulu’nun onayından geçmiş durumda. Üstelik daha önce 2017 ve 2018 yıllarında da bu taşınmazlarla ilgili olarak üniversiteyle Fiskobirlik arasında karşılıklı takas görüşmeleri yapılmış, bu görüşmelerde de olumlu bir atmosfer oluşmuştu.
Ancak Giresun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 22 Nisan 2025 tarihli cevabi yazısında, ilgili alanın gelişim sahası olarak kabul edilmesine rağmen imar planına işlememesi açıkça Giresun kamuoyunu karamsarlığa itiyor.
- Giresun Belediyesi revizyonda Giresun Üniversitesi’nin gelişimini sağlayacak plan değişikliğini yapmayacakta ne zaman yapacak?
- Onaylanmış ve geçmişte görüş birliği sağlanmış bir plan neden yıllardır bekletiliyor?
- Giresun’da eğitim ikinci plana mı atılıyor?
- Üniversite büyümeyecekse bu şehir nasıl gelişecek?
