Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Enes Yıldırım’ın projesi, APSCO’nun 8 üye ülkeden gelen 70 proje başvurusu arasından tam puan alarak öne çıktı.
APSCO tarafından her yıl düzenlenen "APSCO İlerleme Planı Komitesi Toplantısı"nın 2025 yılı oturumu, 24-28 Şubat 2025 tarihleri arasında Çin'in Pekin şehrinde yer alan APSCO Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Bu toplantıda 8 üye ülkeden gelen projeler, komite üyeleri tarafından titizlikle değerlendirildi.
Dr. Enes Yıldırım’ın projesi, 70 proje arasında 8 tam oy alarak en yüksek puanı elde etti. Karadeniz Bölgesi için uydu verileriyle entegre edilmiş bir taşkın bilgi sistemi geliştirilmesi hedeflenen proje, sel risklerini azaltmaya yönelik karar destek mekanizmaları sağlayacak. Proje, karar vericilerin taşkınların etkisini azaltma ve önlenmesi konularında daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olacak.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Dr. Enes Yıldırım’ı makamında ağırlayarak başarılı çalışması dolayısıyla teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.
Dilek Demir
