Giresun Süper Amatör Ligi’nde 3. hafta birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Goller, heyecan ve puan mücadelesiyle dolu geçen haftada futbolseverler dört maçta tam 15 gol izledi.
Haftanın en dikkat çeken karşılaşması Tirebolu İlçe Stadı’nda oynandı. Tireboluspor, seyircisinin büyük desteğiyle sahaya adeta fırtına gibi çıktı. Pirazizspor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan mavi-beyazlılar, rakibini 5-0 gibi net bir skorla mağlup ederek haftanın en farklı galibiyetine imza attı.

15 Temmuz Spor Kompleksi’ndeki gol düellosunda ise futbolseverler nefesini tuttu. Derelispor ile Doğankentspor arasındaki mücadele tam anlamıyla bir futbol şölenine dönüştü. İki ekip de öne geçme fırsatlarını değerlendirdi, ancak sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldılar. Bu sonuçla Derelispor namağlup unvanını koruyarak zirvedeki yerini sürdürdü.
Eynesil İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmada Görelespor, Ören Belediyespor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle döndü. Bu sonuçla Görelespor, üst sıralara tırmanışını sürdürdü.
Espiye İlçe Stadı’nda ise denge bozulmadı. 1957 Espiyespor ile Keşapspor arasındaki mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. Espiyespor böylece ligde oynadığı üç maçın tamamında berabere kalarak “yenilmez ama kazanamayan takım” unvanını korudu.
3. hafta sonunda Derelispor, namağlup unvanını sürdürerek zirvede yer aldı. Görelespor ve Doğankentspor ise aynı puanla zirve takibini sürdürüyor. Ligin alt sıralarında Ören Belediyespor henüz puanla tanışamazken, 1957 Espiyespor üç haftada üç beraberlikle dikkat çekiyor.
Giresun Süper Amatör Ligi’nde 4. hafta öncesi heyecan giderek tırmanıyor. Taraftarlar, zirve yarışında puan kaybına tahammülü olmayan takımların bir sonraki hamlesini merakla bekliyor.
Özcan Özkaya