DSİ 22. Bölge Müdürlüğü (Trabzon) koordinasyonunda yürütülen projeler kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeye çıkarmak hedefleniyor. Ayrıca bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin taşkın zararlarından korunması için inşa edilen tesislerde çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.
Bu kapsamda, Şebinkarahisar ilçesine bağlı Hacıömer Köyü'nde yapımı devam eden taşkın kontrol inşaatında önemli incelemeler yapıldı. DSİ Giresun Şube Müdürü Okan Yonkuç, şantiye alanını bizzat ziyaret ederek çalışmalardaki son durumu yerinde değerlendirdi ve yetkililerden bilgi aldı.
DSİ yetkilileri, bölgenin iklim şartları göz önüne alındığında bu tür koruyucu yatırımların hayati önem taşıdığını ve projelerin planlanan takvim doğrultusunda tamamlanması için yoğun mesai harcandığını vurguluyor.
