CHP’li belediye başkanları ve bazı medya kuruluşları, bu eylemi Giresun halkının İmamoğlu’na yönelik büyük bir destek dalgası olarak lanse etti. Ancak, ortaya çıkan detaylar, bu iddianın gerçeği tam olarak yansıtmadığına dair soru işaretleri uyandırıyor.
Atatürk Meydanı’nda yapılan eylemin, CHP il ve ilçe örgütleri tarafından organize edildiği belirtiliyor. İddialara göre, CHP’li belediyelerde çalışanlara katılım çağrısı yapıldı ve alandaki kalabalığın çoğu bu çağrının bir parçasıydı. Giresun’un nüfus bakımından önde gelen iki ilçesinin CHP’li belediye başkanları, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, belediyenin bilgi havuzundaki 100 binden fazla vatandaşa SMS ile davet mesajı gönderdi. Ancak, bu yoğun çağrıya rağmen meydanda beklenen kalabalık bir araya gelmedi. Üstelik, vatandaşlar telefonlarının propaganda amacıyla kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade etti.
Eylemin teravih namazı saatine denk getirilmesi de dikkat çekici bir başka nokta. Giresun’da halkın önemli bir kısmı bu saatlerde camilerdeyken, meydandaki katılımın “tüm şehri” temsil ettiği iddiası gerçekçi bulunmadı. CHP’ye yakın basın kuruluşları, eylemi “Giresun Tek Yürek” başlığıyla duyurarak, tüm şehrin İmamoğlu’na sahip çıktığını öne sürdü. Ancak, alanda görülen sınırlı katılım, bu haberlerin abartılı ve algı yaratmaya yönelik bir habercilik anlayışının ürünü olabileceği yorumlarını beraberinde getirdi.
Haber Merkezi
Gündem
Yayınlanma: 21 Mart 2025 - 19:00
Giresun İmamoğlu'nda Tek Yürek Olmadı
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, Giresun’da “Tek Yürek” sloganıyla bir destek eylemi düzenlendi.
Gündem
21 Mart 2025 - 19:00