2025 yılı sonbahar döneminde zararlıyla etkin bir mücadele yürütmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde sahada incelemeler gerçekleştirildi.

Genel Müdür Dr. Ersin Dilber, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Bayram ve uzman ekiplerin katılımıyla yapılan çalışmalar kapsamında tuzak kontrolleri yapıldı, üreticiler bilgilendirildi ve kışlak mücadelesi hazırlıkları değerlendirildi.

Yetkililer, zararlının kışlak döneminde popülasyonunun azaltılmasının, ilkbahar aylarında yürütülecek mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, üreticilerin bilinçlendirilmesi ve zararlı popülasyonunun kontrol altına alınması için saha çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.
Haber Merkezi