Giresun İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 2024-2025 kış sezonu karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.
Giresun Valiliği tarafından, 21 Ocak 2025 tarihi itibariyle Giresun genelindeki araç ve ekipman durumları, kapanan köy yolları ve ulaşıma açılan yollar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Giresun’da karla mücadelede görev alan toplamda 27 greyder, 11 yükleyici, 24 kanal kazıcı, 5 kar bıçaklı olmak üzere toplam 67 karla mücadele aracı bulunduğunun belirtildiği paylaşımda, ekipmanlardan büyük çoğunluğunun aktif olarak kullanıldığı bildirildi.

Çalışmalar kapsamında 34'ü Alucra ve 2’si Dereli ilçesinde olmak üzere kar yağışı nedeniyle kapanan 36 köy yolundan 20’si ulaşıma açıldı.
Giresun İl Özel İdaresi ekipleri tarafından mesai gözetilmeksizin yapılan çalışmalar neticesinde 20 köy yolu ulaşıma açılırken, hala kapalı olan 16 köy yolu için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

