Yetkililer, bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılmasında virüs ve bakterilerle bulaşık iş kıyafetlerinin ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekerek, bu kıyafetlerin uygun şekilde temizlenmesinin biyogüvenlik tedbirlerinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı.
Bu kapsamda, çamaşır ve kurutma makinesi bulunmayan ya da mevcut cihazları arızalı olan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile Alucra, Bulancak, Çamoluk, Dereli, Espiye, Eynesil, Tirebolu, Şebinkarahisar ve Yağlıdere İlçe Müdürlüklerine yeni cihazlar kazandırıldı.
Temin edilen ekipmanların, sahada aktif olarak görev yapan veteriner hekimler ve teknik personelin hizmetine sunulduğu belirtilirken, uygulamanın bulaşık kıyafet kaynaklı biyogüvenlik risk faktörünü ortadan kaldırmayı hedeflediği ifade edildi.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan sağlığının korunması ve hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla biyogüvenlik çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
