Giresun Belediyesi'nin izni ve Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) tarafından düzenlenecek "Hatay Gaziantep Gastronomi ve Tekstil Festivali" Giresun'da gündem oldu. Farklı tarih açıklamalarıyla başlayan fuar bilmecesi, şehir dışından gelen organizasyona esnafın gösterdiği büyük tepkiyle büyüyor.
Giresun kamuoyunda son günlerde en çok konuşulan konulardan biri, yapılması planlanan fuar organizasyonu oldu. GESOB tarafından Giresun Belediyesi'nin onayıyla gerçekleştirileceği duyurulan "Hatay Gaziantep Gastronomi ve Tekstil Festivali" için yapılan farklı tarih açıklamaları kafa karışıklığına yol açtı.
Öncelikle fuar organizatörünün 12-20 Kasım tarihlerini duyurduğu öğrenilirken, şehrin çeşitli noktalarına asılan pankartlar ile fuarın 8-20 Kasım 2025 tarihleri arasında Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde yapılacağı kesinleşti.
Ekonomik Şartlarda Şehir Dışından Gelen Organizasyona Tepki Çığ Gibi
Ekonomik zorlukların yoğun bir şekilde hissedildiği Giresun’da, şehir dışından gelecek olan bu fuar organizasyonuna karşı esnafın tepkisi oldukça büyük. Gazetemize ulaşan Giresunlu esnaflar, hali hazırda zor şartlarda faaliyet gösterirken, dışarıdan getirilen bu tür bir etkinliğin kendilerine haksız rekabet yarattığını dile getirdi.
GESOB tarafından organize edilen fuara Giresun esnafının davet edilmesine rağmen, farklı sektörlerden çok sayıda esnaf, şehir dışından gelen ürün ve hizmetlerin satışına izin verilmesine şiddetle karşı çıkıyor. Bu tepkiler adeta çığ gibi büyüyor.
Önce Samsun, Şimdi Giresun: Geçmişte Benzer Girişim İptal Edilmişti
Aynı isimle geçtiğimiz haftalarda Samsun’da fuar düzenlediği öğrenilen firmanın bir sonraki durağının Giresun olması da dikkat çekiyor.
Giresun kamuoyu, geçmiş yıllarda da benzer bir firmanın fuar açma girişiminin esnaf ve vatandaş tepkisi üzerine Giresun Belediyesi tarafından iptal edildiğini biliyor.
8-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi duyurulan fuar için Giresun kamuoyunda oluşan bu yoğun tepkiye karşı Giresun Belediyesi’nin ve GESOB’un nasıl bir açıklama yapacağı büyük bir merak konusu. Esnafların endişeleri giderilecek mi, yoksa fuar planlandığı gibi gerçekleşecek mi? Gözler, yetkililerden gelecek resmi açıklamaya çevrildi.
Haber Merkezi
Haber Merkezi