Şenyürek yaptığı açıklamada, “Her yıl katlanarak artan girdi maliyetlerini karşılayamayan fındık üreticisi zarar etmekte, emeğinin karşılığını alamayan üreticiler fındık hasadından vazgeçmektedir. Özellikle genç nesiller fındık bahçelerini terk ederek, büyükşehirlere göç etmektedirler. Her sene ülkemize milyarlarca dolar döviz girdisi sağlayan fındıkta en büyük pay sahibi olan üreticinin emeği sömürülmekte, fındık baronları ise iktidar eliyle zengin edilmektedir. Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, fındık üreticisinin hakkını savunup, sesini duyurmaya devam edecektir. Cuma günü Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz ‘Fındık Mitingi’ ile üreticimizin sesini en güçlü biçimde iktidara duyuracağız, fındık üreticisinin emeğinin karşılığı olan taban fiyatın sağlanması için çağrıda bulunacağız. Cuma günü bütün üreticilerimizi seslerini duyurmak için fındık mitingine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
2 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge, fındık tarımı yapılan şehirlerin İl Başkanları ve bölge Milletvekilleri ile MYK üyelerinin katılması bekleniyor.
Haber Merkezi
Gündem
Yayınlanma: 30 Temmuz 2024 - 10:07
Giresun'da "Fındık Mitingi" Hazırlığı… Şenyürek'ten Davet
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, 2 Ağustos Cuma günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Giresun’da ‘Fındık Mitingi’ düzenleyeceklerini açıkladı. Şenyürek, “Cuma günü bütün üreticilerimizi seslerini duyurmak için fındık mitingine bekliyoruz” dedi.
Gündem
30 Temmuz 2024 - 10:07
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir
