Giresun Valiliğince organize edilen etkinlikler, 3 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 10.45’te Debboy–Atatürk Meydanı arasında gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayacak.
Tören programı Atatürk Meydanı’nda saat 11.00’de devam edecek. Programda çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Mehter gösterisi, şiir dinletisi, kaşık oyunu, türküler ve zeybek gösterisi de etkinlikler arasında yer alıyor. Program hediye takdimi ve kapanışın ardından sona erecek.
Valilikten yapılan açıklamada, hava koşullarının olumsuz olması durumunda yürüyüşün yapılmayacağı, tören programının ise Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Salonu’nda gerçekleştirileceği belirtildi.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.
