Giresun Belediyesi, beklenen kar yağışı için hazırlıklarını tamamladı. Giresun Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinden oluşan ekipler teyakkuzda beklerken, karla mücadele için 11 adet jcb, 2 adet greyder, 3 adet bıçaklı 4×4 kar aracı, 1 adet loder, 2 adet solüsyon aracı, 150 ton tuz, 80 ton kumlu tuz, 50 ton solüsyon, 250 ton kuru kum, 10 kamyon, 2 sulama aracı ile birlikte 100 saha personeli karla mücadele çalışmasına hazır hale getirildi.
Meteorolojik veriler doğrultusunda, kar yağışı beklentileri üzerine olumsuz hava koşullarına karşı 24 saat esasına göre çalışacak olan ekipler tarafından karla mücadele için tuzlama, kar küreme ve yol açma çalışmaları gerçekleştirilecek.
Özellikle ana arterlerdeki trafik akışının aksatılmaması için önlemler alınırken, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ekipler sık sık yol kontrolü yaparak, acil durumlara müdahale edecek.
Belediye Fen İşleri Şantiyesinde ekipleri ve hazırlıkları yerinde inceleyen Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, belediye ekiplerinin olası kar yağışında tüm imkanları ile hazır olmaları için gerekli talimatları vererek: “Giresun halkının güvenliğini ön planda tutarak, kar yağışı için tüm hazırlıkları tamamladık. Ekiplerimiz, karla mücadelede etkin bir şekilde görev yapacak ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemleri alacağız.” dedi.
Belediye yetkilileri tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için belediye sosyal medya hesaplarından güncel bilgilendirmelerde bulunulduğu belirtilerek, herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşların 444 4 028 numaralı telefonu arayarak iletişime geçebilecekleri duyuruldu.
Haber Merkezi