Etkinlikler, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldü. Konferanslar, Giresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Hurşit Bozbağ Anadolu İmam Hatip Lisesi, Giresun Atatürk Anadolu Lisesi, Giresun Lisesi, Giresun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Giresun Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Giresun 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi, Giresun Fen Lisesi, Giresun Spor Lisesi, Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Yeşil Giresun Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi ve Giresun Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde düzenlendi.

Cumhuriyet Savcıları Doğukan Yiğit, Cüneyt Karataş, Zühal Çetin ve Abdullah Mümin Akgül, Şube Müdürü Ergin Aybar eşliğinde katıldıkları konferanslarda bilişim suçlarının teknik altyapısı ve hukuki boyutlarını detaylı bir şekilde anlattı, öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

Etkinlikler, öğrencilerin merak ettikleri soruların Cumhuriyet Savcıları tarafından yanıtlanmasıyla sona erdi.
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin hem akademik hem de dijital dünyada güçlü bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Müdürlük, gençlerin bilinçli, güvenli ve sorumlu dijital vatandaşlar olarak yetişmelerine destek veren Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkürlerini sundu.

