Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Eynesil, Keşap, Görele ve Tirebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli su ürünleri kontrol ekipleri ile Sahil Güvenlik personeli tarafından balıkçı barınaklarında ortak denetim gerçekleştirildi.
1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yürütülen denetimlerde, balıkçı barınakları ve avcılık faaliyetleri kontrol edilirken, mevzuata uygunluk da denetlendi.

Denetimler sırasında balıkçılara, su ürünleri avcılığına ilişkin yürürlükte bulunan düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ekipler, tüm karasularında 1 Nisan-14 Ağustos tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtasıyla palamut ve torik avcılığının yasak olduğunu hatırlatarak, av yasağına uyulmasının sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının korunması ve kaçak avcılığın önlenmesine yönelik denetim ve bilgilendirme çalışmalarının ilgili kurumlarla iş birliği içinde devam edeceğini bildirdi.

