Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hastanelerin afet anlarında tahliyenin en güç, sorumluluğun ise en ağır olduğu alanların başında geldiği vurgulandı. Bu nedenle gerçekleştirilen her eğitim ve teknik hazırlığın, olası bir felakette “altın dakikalar” olarak nitelendirilen kritik zaman diliminde soğukkanlılığın korunabilmesi amacı taşıdığı ifade edildi.
Açıklamada, afetler kapıyı çalmadan önce alınan sessiz ancak titiz önlemlerin en büyük savunma olduğu belirtilerek, hem hastane personelinin hem de vatandaşların hazırlık bilincinin canlı tutulmasının hedeflendiği kaydedildi.
28 Şubat Sivil Savunma Günü vesilesiyle yapılan hatırlatmada, güvenli bir gelecek için afet farkındalığının artırılmasının önemine vurgu yapıldı.
Haber Merkezi
