Aile ve Sosyal Hizmetler Giresun İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından, Aile Eğitimi Programı kapsamında 91 kişiye 9 eğitim, Evlilik Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde ise 103 kişiye yine 9 eğitim verildi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında ise 3 eğitimle 45 kişiye ulaşıldı.
Ağustos ayı boyunca ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı) kapsamında 2 bin 373 hane ziyareti gerçekleştirilerek 553 kişiyle birebir görüşmeler yapıldı. Aynı dönemde çocuklara yönelik danışmanlık hizmetlerinden 153 çocuk, aile danışmanlığı hizmetlerinden ise 23 aile faydalandı.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) aracılığıyla 159 kadın başvuruda bulunarak hizmet aldı. Ayrıca, Kadın Konukevi Müdürlüğü bünyesinde 22 kadın ve 9 çocuk barınma ve destek hizmetlerinden yararlandı.
Ağustos ayında ekonomik destekler kapsamında da önemli ödemeler yapıldı.
Engelli evde bakım yardımı olarak 3 bin 182 kişiye toplam 36 milyon 929 bin 55 TL, sosyal ve ekonomik destek (SED) kapsamında ise 956 kişiye 7 milyon 655 bin 166 TL ödeme gerçekleştirildi. Ayrıca, koruyucu aile hizmetleri çerçevesinde 79 ailenin yanında bulunan 87 çocuğa bakım sağlanırken, bu hizmet için 1 milyon 145 bin 673 TL ödeme yapıldı.
Kurumsal bakım hizmetleri kapsamında, özel bakım merkezlerinde 547, resmi bakım merkezlerinde ise 132 engelli bireye hizmet verildi. Engelli kimlik kartı işlemleri kapsamında ise 59 kişiye yeni kartları teslim edildi.
Çocuklara yönelik hizmetlerde ise, il genelinde faaliyet gösteren 17 kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulübünde 503 çocuk hizmet alırken, 25 çocuk bu hizmetten ücretsiz olarak faydalandı.
Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, toplumun farklı kesimlerine yönelik sürdürdüğü destekleyici ve koruyucu hizmetlerle sosyal refahın güçlendirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor.
Haber Merkezi
