Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin uzun süredir beklenen altyapı tadilat ihalesi, 25 Eylül 2025 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.
Toplam değeri 95 milyon 951 bin 658 TL olan ihale, Egemen İnşaat–Mehmet Lütfü Candır Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin teklifiyle sonuçlandı.
İhale sürecinin nihayete ermesinin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirten Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne ait yol, yol drenajı, atık su, yağmur suyu, içme ve kullanma suyu inşaatı ihalesinin nihayete ermesi ve yakın zamanda yatırım çalışmalarının başlayacak olması, bizler adına mutluluk vericidir. Geçtiğimiz hafta Bakanlıkta yapılan dört firmanın katıldığı ve Egemen İnşaat-Mehmet Lütfü Candır Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin teklifinin kabul gördüğü ihale ile bölgemizin eksiklerinin 2026 yılı Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir." ifadelerine yer verdi.
Bölgenin yol, su, altyapı eksiklerinin yatırımcıları mağdur etmekle birlikte, güvenlik ve sağlıklı üretim açısından da sorun yaratmakta olduğunu dile getiren Çakırmelikoğlu: "İki yıla yakındır Bakanlık düzeyinde yapılan girişimler sonucunda Bakanımız Sayın Kacır’ın da yakın ilgisi sonucu süreci nihayete erdirmiş bulunuyoruz.” dedi.
Başkan Çakırmelikoğlu ayrıca, yürütülen projelerde emeği geçen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır olmak üzere Giresun Valisi, Giresun Milletvekilleri ve OSB yönetimine teşekkür etti.
Yatırım tamamlandığında Giresun 1. OSB’nin altyapısının modern standartlara kavuşması ve bölgedeki üretim ve yatırım ortamının önemli ölçüde güçlenmesi bekleniyor.
Haber Merkezi
