CHP’li Belediye Başkanı Fuat Köse’nin başkanlığında Giresun Belediyesi’nin, park alanını hemen yanı başında yapılan beş yıldızlı otele mi tahsis edeceği sorusu gündeme geldi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu iddialar, Giresun halkının tepkisini çekiyor.
Belediye Neden Karşı Çıkıyor?
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından arsa tahsisi yapılan ve tarihi dokusuna uygun şekilde camii ve eğitim külliyesi olarak yeniden inşa edilmesi planlanan Taşbaşı ile ilgili Giresun Belediyesi’nin neden itiraz ettiği merak konusu. Belediye, bölgenin mevcut haliyle korunmasını isterken, bu kararın arkasındaki gerçek nedenler sorgulanıyor.
Taşbaşı Parkı, Otelin Arka Bahçesi Mi Olacak?
Taşbaşı Parkı’nın şehrin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak halkın kullanımına açık olması gerektiği yönündeki görüşler gündeme gelirken, bölgenin otele tahsis edilip edilmeyeceği büyük soru işaretleri barındırıyor. Kamu yararı gözetilmesi gereken bu alanda, halkın kullanımına yönelik bir proje yerine, özel bir işletmenin çıkarları mı düşünülüyor? Sorusu gündeme geldi.
Haber Merkezi
Gündem
Yayınlanma: 16 Mart 2025 - 19:05
Belediye, Taşbaşı'na Halkın Girmesini İstemiyor Mu? Köse, Taşbaşı Parkı'nı Otele Mi Verecek?
Giresun sahilinde bulunan ve kentin tarihi dokusunun önemli simgelerinden biri olan Taşbaşı Parkı’nın geleceği belirsizliğini koruyor.
Gündem
16 Mart 2025 - 19:05
Saygı değer hemşerilerim hepinize hayırlı ramazanlar olsun..... Bu arazisi çok çok kıymetli;taşbaşı parkının düzenlemesi geçmiş tarihine uygun;günümüzde ihtiyacımız olan projeleri uygulamak suretiyle;kamuya kazandırılması en doğru olan çözüm....Yavuz Sultan Selim Han İsminin yaşatılması;Görevimiz ve bu topraklarda yaşayanlar olarak;Görevimiz olmalı....????????????????????????????????