Yılbaşı öncesinde görülen canlanma hakkında bilgi almak üzere Demirci Fındık Giresun Şubesi Sorumlusu Selim Karasakal'a başvurduk. Karasakal, "Yaklaşık iki haftadır üreticilerden gelen fındık alımlarında bir artış yaşanıyor. Fiyatların uzun süre 100 TL bandında seyretmesi, üreticilerin fiyatların artacağı umudunu azalttı. Yeni yılda birçok şeye zam gelecek, bu nedenle üreticiler ellerindeki fındığı nakde çevirmek istiyor. Bu sebeple hala fındığı bulunan üreticiler, ellerindeki fındığı çıkarmak istiyor. Ancak, bu talebi zaman zaman karşılamakta zorlanıyoruz." dedi.
Kabasakal'a fındık fiyatını sorduğumuzda, üreticilerden 100 TL'ye fındık aldıklarını belirtirken, önümüzdeki günlerde fiyatlarda bir yükseliş beklemediklerini de ekledi.
Suat TONKAZ
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Aralık 2023 - 10:14
Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 09:58
Fındık Üreticilerinin Ya Parası Bitti Ya Da Umudu!..
Fındık piyasalarında son günlerde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Serbest piyasada tüccarlara gelen fındık miktarında artış gözlemleniyor.
Ekonomi
19 Aralık 2023 - 10:14
Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 09:58
