• Etkinlik
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLERİ TARİH
  • İLERİ ETKİNLİK
  • Giresunspor
  • Resmi İlanlar
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Asayiş Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
15:52
Espiye Devlet Hastanesi'ne İki Önemli Sağlık Yatırımı!
14:08
Giresun'da Bugün Fındık Kaç Lira?
13:33
Eynesil'de Kavşak Savaş Alanına Döndü! 4 Yaralı
13:23
Giresun'da küçük Nehir'in bayrak hassasiyeti kamerada
13:08
Giresun’da 70 Milyon Liralık Eğitim Yatırımında Son Viraj
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. EYNESİL'DE ESKİ KOCA EVİNİ ATEŞE VERDİ! ÇARESİZ KADIN DEVLET YETKİLİLERİNDEN YARDIM BEKLİYOR!
Asayiş
Yayınlanma: 05 Ağustos 2026 - 13:11
Güncelleme: 05 Ağustos 2026 - 13:15

EYNESİL'DE ESKİ KOCA EVİNİ ATEŞE VERDİ! ÇARESİZ KADIN DEVLET YETKİLİLERİNDEN YARDIM BEKLİYOR!

Giresun’un Eynesil ilçesine bağlı Derebaşı Mahallesi Camii Düzü mevkiinde 1 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.00 sularında meydana gelen yangın felaketinin ardındaki korkunç gerçekler gün yüzüne çıktı.

Asayiş
05 Ağustos 2026 - 13:11
Güncelleme: 05 Ağustos 2026 - 13:15
Yorumlar
4 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Oğluyla beraber yaşam mücadelesi veren iki çocuk annesi Makbule Kemal’e ait ev, iddiaya göre 20 yıl önce boşandığı eski eşi Sami Kemal tarafından kundaklanarak küle döndü.
Babasından kalma evini, eşyalarını ve tüm birikimini yangında kaybeden çaresiz kadın, eski kocasının tehditleri nedeniyle can güvenliği korkusu yaşarken yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Önce Tehdit Etti, Sonra Kapıyı Tekmeleyip Evi Yaktı
Edinilen bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre olay gecesi dehşet adım adım geldi. Cumartesi akşamı saat 20.30 sıralarında komşusunda çay sohbetinde olan Makbule Kemal’i telefonla arayan eski eşi Sami Kemal, nerede olduğunu sorarak küfür ve tehditler savurdu. Uğrayabileceği olası bir şiddetten korkan Makbule Kemal, telefonda uzak bir noktada, ablasının yanında olduğuna dair yalan söylemek zorunda kaldı.
Ancak gözü dönmüş koca, kısa süre sonra Makbule Kemal’in evine geldiği ifade edildi. O sırada yoldan geçen bir başka komşu, Sami Kemal’in bağırarak ve ağır küfürler ederek evin kapısını tekmelendiğini, içeri girmeye çalıştığını gözleriyle gördü ve bu durumu Makbule Kemal’e iletti.
Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise çevredeki komşular evden yükselen dumanları fark etti. Eski kocanın evi terk etmesinin hemen ardından arka depodan başlayan alevler kısa sürede tüm evi sardığı kaydedildi.

"Her Şeyim Yeniydi, Ev Gitti..."
Olay anını ve sonrasında yaşanan dehşet dakikalarını gazetemize anlatan Makbule Kemal ve komşuları, verdikleri demeçte yaşanan skandalları ve çaresizliği gözler önüne serdi.
Komşularının "Sakın gitme, kapını kırıyor" uyarılarıyla dehşeti yaşadıklarını belirten Makbule Kemal, yangın anını şu sözlerle aktardı: "Bana telefonda ağza alınmayacak küfürler etti. Korkumdan ablamın yanındayım dedim. Sonra eve gelip kapıyı zorlamış. Çok geçmeden komşular dumanı gördü. Sonrasını zaten hatırlamıyorum..."
Olayın tanığı olan bir komşusu ise yangına ilk müdahaleyi mahallelinin kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Hemen polis ve itfaiyeyi aradık. Bir komşumuz tişörtünü ıslatıp ağzına sararak dumanların arasına, evin içine girdi. Yangın henüz alt taraftaydı, kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık. Makbule ablanın tansiyonu fırladı, kriz geçirdi. Evin yandığını ondan gizlemek için ambulansa bindirdik. Sıfır eşyaları vardı, her şeyini yeni almıştı. Ev gitti...”

İtfaiye Yetersiz Kaldı İddiası, Yangın Görele Ekipleriyle Söndürüldü
Görgü tanıklarının iddialarına göre, ihbar üzerine ilk olarak olay yerine ulaşan Eynesil Belediyesi İtfaiye ekibi müdahalede yetersiz kaldı. İtfaiye personelinin alkollü olduğu iddia edilerek su tanklarının boş olması ve hortum donanımının yetersizliği nedeniyle alevlere yeterli müdahale edilemeyince bölgeye Görele Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de çağırıldığı öğrenildi.
Görele itfaiyesinin gelmesinin ardından kontrol altına alınan yangın sonrası, Makbule Kemal’in iki çocuğuyla binbir zorlukla kurduğu yuva tamamen kullanılamaz hale geldi. Sinir krizleri geçiren acılı kadın olay yerinde hazır bekletilen ambulansta tedavi altına alındı.

"Kömürlükten Çıktı" İddialarına Yanıt: "Arka Depodan Kasten Yakıldı!"
Basında yer alan "yangının kömürlükten veya kazadan çıktığı" yönündeki haberleri sert bir dille yalanlayan Makbule Kemal, evinin altındaki odun ve kömürleri göstererek iddialara açıklık getirdi: "Yangın odunluktan ya da kömürlükten çıkmadı. Evin alt tarafındaki çay bezleri ve malzemelerin bulunduğu depoyu bilinçli olarak ateşe verdiler. Olay inceleme ve polis ekipleri de incelemelerini sürdürüyor."

Makbule Kemal Devlet Yetkililerine Seslendi
Uğradığı kundaklama felaketinin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen Eynesil Kaymakamlığı, Eynesil Belediyesi veya ilgili kurum yetkililerinden kimsenin kendisiyle iletişime geçmediğini belirten acılı anne, can güvenliğinden de endişe ettiğini vurguladı. 20 yıl önce ayrıldığı eşine karşı iki çocuğuyla beraber tek başına ayakta durmaya çalıştığını ifade eden Makbule Kemal; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Giresun Valiliği’ne, Giresun Milletvekillerine ve Eynesilli hayırsever iş insanlarına seslendi: "Eski eşimin bana veya çocuklarıma yeniden zarar vermesinden korkuyorum. Ceketimle, hiçbir şeyim kalmadan ortada kaldım. Komşularımın ve yakınlarımın desteğiyle günü geçiriyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Valimiz olmak üzere tüm yetkililerden can güvenliğimin sağlanmasını ve başımızı sokacak bir yuva için acilen yardım elinin uzatılmasını istiyorum."
Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği Makbule Kemal’in eski eşi Sami Kemal’in olayın ardından gözaltına alındığı 2 Ağustos Pazar sabahı çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haber Merkezi
EDİTÖR
Özcan Özkaya
Özcan Özkaya
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Otomobil tırla çarpıştı: 2 yaralı
Otomobil tırla çarpıştı: 2 yaralı
17 yaşındaki kızlarını darbedip zincirle bağladıkları iddia edilen anne ve baba adliyede
17 yaşındaki kızlarını darbedip zincirle bağladıkları iddia edilen anne ve baba adliyede
Eynesil'de Kavşak Savaş Alanına Döndü! 4 Yaralı
Eynesil'de Kavşak Savaş Alanına Döndü! 4 Yaralı
Tarlada 6 lira, makbuzda 28 lira: Fiyat oyununun belgesi savcılık soruşturmasında çıktı!
Tarlada 6 lira, makbuzda 28 lira: Fiyat oyununun belgesi savcılık soruşturmasında çıktı!
Son Haberler
Şebinkarahisar’da Galerici Esnafıyla İstişare Toplantısı
Şebinkarahisar’da Galerici Esnafıyla İstişare Toplantısı
Otomobil tırla çarpıştı: 2 yaralı
Otomobil tırla çarpıştı: 2 yaralı
 Eynesil'de İlköğretim Haftası kutlandı
 Eynesil'de İlköğretim Haftası kutlandı
Giresun ve Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlerinden Teknopark’a Ziyaret
Giresun ve Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlerinden Teknopark’a...
Vali Koç, Giresun'da Bayrak İçin Gösterdiği Hassasiyetle Dikkat Çeken Öğrenciyi Ağırladı
Vali Koç, Giresun'da Bayrak İçin Gösterdiği Hassasiyetle Dikkat Çeken...
Çok Okunan Haberler
Giresun'da bugün fındık fiyatları kaç lira?
Giresun'da bugün fındık fiyatları kaç lira?
Giresun'da fındık fiyatları yükseldi mi? Fındık fiyatları kaç TL?
Giresun'da fındık fiyatları yükseldi mi? Fındık fiyatları kaç...
Giresun'da fındık fiyatları bugün ne kadar?
Giresun'da fındık fiyatları bugün ne kadar?
Son Yorumlananlar
Giresun’da Çanakkale Ruhu: 111. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı
Giresun’da Çanakkale Ruhu: 111. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı
Giresun’a %100 Zamlı Su Faturası!
Giresun’a %100 Zamlı Su Faturası!
Çamoluk İçin Müjde! O Cami İbadete Açılıyor
Çamoluk İçin Müjde! O Cami İbadete Açılıyor
Giresun İl Özel İdaresi'nden 22 Okula Dev Spor Yatırımı!
Giresun İl Özel İdaresi'nden 22 Okula Dev Spor Yatırımı!

Ana Sayfa
İLERİ TARİH
İLERİ ETKİNLİK
Giresunspor
Resmi İlanlar
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Sağlık
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Etkinlik
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.