Espiye’de sağlık hizmetlerini güçlendirecek önemli bir yatırım daha hayata geçti.
Espiye 1 Nolu Yılmaz Cebeci Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programında, yeni nesil standartlara uygun olarak inşa edilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu Espiye’ye kazandıran hayırsever iş insanı Fırat Önal’a, il sağlık hizmetlerine sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Ayrıca istasyonda görev yapan Paramedik Özge Cebeci, görevindeki örnek davranışları ve özverili çalışmaları dolayısıyla plaketle ödüllendirildi.

Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Aksoy, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Emre Şengün, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hamit Öztürk, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mesut Özdemir ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde sunulması amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisli 100 m²’lik hazine arazisine hayırsever iş insanı Fırat Önal tarafından yaptırılan yeni nesil istasyonun yaklaşık 4 milyon TL maliyetle tamamlandığı belirtildi. Bir yıl içinde yapımı tamamlanan istasyonda 13 sağlık personeli 7/24 hizmet verecek.

AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, açılışın ardından yaptığı değerlendirmede Espiye’nin sağlık hizmetleri açısından önemli bir kazanım elde ettiğini belirterek, yeni istasyonun hem hız hem de güç anlamında ilçeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Elmas, açılışa katılan tüm protokol üyelerine ve vatandaşlara teşekkür etti.
Yeni sağlık istasyonunun Espiye’nin acil müdahale kapasitesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.
Haber Merkezi
