Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Mescidi Aksa Camii’nde gerçekleştirilen programda minik öğrenciler, hep birlikte tekbir ve salavatlar getirerek “Bed-i Besmele” heyecanını yaşadı.
Etkinlikte Kur’an kursu öğreticisi Emine Kırca, çocuklara Bed-i Besmele’nin anlam ve önemini anlattı. Kırca, öğrencilerle birlikte ilahiler söylerken program dua ile devam etti.
Espiye İlçe Müftüsü Haki Özgül ise Bed-i Besmele’nin “Bismillah ile başlamak” anlamına geldiğini belirterek, Osmanlı döneminde çocukların ilk mektebe başlamaları dolayısıyla düzenlenen törenlere bu ismin verildiğini ifade etti.
Yeni bir eğitim dönemine başlayan minik öğrencilere başarı dileklerini ileten Özgül, çocukların eğitiminde anne, baba ve öğretmenlerin önemli sorumluluklar üstlendiğine dikkat çekti.
Programa Espiye İlçe Müftüsü Haki Özgül’ün yanı sıra müftülük vaizleri Ayten Özgül ve Hatice Çam, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
