Ekipler, köy ve mahallelerde belirlenen uygun noktalara biyoteknolojik mücadele kapsamında çok sayıda feromon tuzak yerleştirdi. Feromonların yaydığı cezbedici koku sayesinde zararlı böcekler tuzakların bulunduğu alanlarda toplanıyor, ardından bu bölgelerde periyodik olarak yapılan ilaçlama çalışmalarıyla popülasyonun kontrol altına alınması hedefleniyor.

Ayrıca, kokarcanın kış aylarında sığınmak için yöneldiği metruk binalar, depolar ve çatı aralıkları gibi alanlarda da, muhtarların desteğiyle ruhsatlı biyosidal ürünler kullanılarak ilaçlama çalışmaları yürütülüyor.

Yetkililer, üreticilerin de zararlıyla mücadele konusunda duyarlı olmaları ve tespit ettikleri yoğunlukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.

