Yıldız Ortaokulu’ndan Selin Birinci ve Selime Akılmak’ın hazırladığı “Zorbalığa Karşı Dijital Kalkan: Yapay Zeka ve Web 2.0 Destekli Anonim Bildirim ve Akran Dayanışma Sistemi” adlı proje, Değerler Eğitimi alanında bölge finallerine yükseldi. Projede danışman öğretmen olarak Mehmet Yolalan görev yaptı.
Yüce İmam Hatip Ortaokulu’ndan Resul Öztürk ve Oğuzhan Kılıç’ın hazırladığı “Farklı Yüzeylerde Sürtünme Kuvvetinin Deneysel Ölçümü ve Yapay Zekâ Destekli Sınıflandırılması” adlı proje ise Yapay Zekâ alanında Samsun bölge finallerinde yarışmaya hak kazandı. Danışman öğretmenleri Akın Özdemir oldu.
Dereli İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, her iki okulun ilçeyi ve Giresun’u en iyi şekilde temsil edecek olmasının gururunu yaşadığını belirterek, öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik etti ve Samsun Bölge Finalleri’nde başarılar diledi.

