Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2026 faaliyet programında yer alan 3. Bölge 1. Etap Dağ Bisikleti Yarışları, 10 Mayıs Pazar günü Yavuzkemal Beldesi Kulakkaya Yaylası’nda gerçekleştirilecek.
Doğal parkurları, zorlu tırmanışları ve teknik inişleriyle dikkat çeken yarışlarda U11, U13, U15 ve U17 kategorilerinde yaklaşık 100 lisanslı sporcu mücadele edecek. Kız ve erkek sporcuların katılacağı organizasyonda, genç bisikletçiler hem rakipleriyle hem de doğanın zorlu koşullarıyla yarışacak.
Organizasyonun, sporun birleştirici gücü ile doğanın eşsiz atmosferini bir araya getireceği belirtilirken, yarışların bölgeye sportif canlılık katması bekleniyor.
Dereli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; "Her pedal darbesi; azmin, disiplinin ve başarıya ulaşma kararlılığının bir göstergesi olurken, organizasyon boyunca sporun birleştirici gücü ile doğanın eşsiz atmosferi bir araya gelecektir. Bu hafta sonu Dereli’de yalnızca bir yarış düzenlenmeyecek; sporun, rekabetin, dayanıklılığın ve doğayla iç içe unutulmaz anların yaşandığı büyük bir organizasyon gerçekleştirilecektir. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli heyecana ortak olmaya, genç sporcularımızın mücadelesine tanıklık etmeye ve Kulakkaya Yaylası’nda yaşanacak bu büyük spor şölenine davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

