Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bölgede inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu yıl deprem şehitlerini anmak için Bakanlıkça Osmaniye'de kapsamlı bir anma programı düzenleneceği belirtildi.
Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımının planlandığı aktarılan açıklamada, anma töreninde deprem şehitleri için dualar edileceği, tamamlanan Asrın İnşa Seferberliği ile ilgili programlar gerçekleştirileceği aktarıldı.
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen 7,7 ve yaklaşık 9 saat sonra 13.24'te Elbistan'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 108 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon kişiyi etkilediği hatırlatılan açıklamada, depremlerde 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği anımsatıldı.
Gündem
Yayınlanma: 02 Şubat 2026 - 21:03
Asrın Felaketi'nin 3'üncü yılında deprem şehitleri "Türkiye'min Gücüne Bak" temalı törenle anılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 3'üncü yılı dolayısıyla Osmaniye'de "Türkiye'min Gücüne Bak" temalı anma töreni düzenleneceğini bildirdi.
Gündem
02 Şubat 2026 - 21:03
