NBA'de 2025-2026 normal sezonun açılış maçında son şampiyon Thunder, iki uzatma periyodu sonunda Rockets'ı 125-124 yenerek sezona galibiyetle girdi.
NBA'de Alperen Şengün 39 sayı attı, Rockets iki uzatmada kaybetti
Rockets'ta yaklaşık 49 dakika süre alan Alperen Şengün, 39 sayı, 11 ribaunt, 7 asist, 2 top çalma ve 1 blokla oynadı. Milli basketbolcu, bulduğu 5 üç sayı isabetiyle kariyer rekoru da kırdı.
Alperen'in bu performansı, ABD basınında da geniş yer buldu.
Başta ESPN ve AP olmak üzere Yahoo ve Sports Illustrated, milli basketbolcunun performansını değerlendirdi.
ABD'de yayımlanan aylık spor dergisi Sports Illustrated, "Alperen Şengün'ün muhteşem oyunu, NBA açılış maçındaki rekoruna rağmen hüsranla sona erdi." başlıklı haberinde, "Alperen Şengün'ün gecesi yenilgiyle bitti." denildi.
Sports Illustrated, "Houston Rockets ve Oklahoma City Thunder unutulmaz bir açılış gecesi geçirdi. NBA taraftarları, Alperen Şengün'ün bu yıl neler ortaya koyacağına dair bir fikir edindi. Şengün, MVP ödülüne layık bir performans sergiledi. Ne yazık ki, sonunda hüsrana uğradı. Rockets'ın sezon açılış maçlarında mağlup olma serisi devam etti." ifadelerini kullandı.
ABD merkezli uluslararası spor medya şirketi ESPN ise "Alperen Şengün'ün sezonun açılış gecesinde Thunder'a karşı 39 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı" yorumunda bulundu.
Spor
Yayınlanma: 22 Ekim 2025 - 12:37
Alperen Şengün, ABD basınının gündeminde
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun açılış maçında son şampiyon Oklahoma City Thunder'a 125-124 yenilen Houston Rockets'ta milli oyuncu Alperen Şengün'ün 39 sayı atması ABD basınında gündem oldu.
Spor
22 Ekim 2025 - 12:37
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir