Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) tarafından her yıl 81 il ve yüzlerce ilçede kutlanan Mekke'nin Fethi programı bu yıl Giresun’da, başta merkez olmak üzere Tirebolu, Espiye ve Bulancak’ta 4 ayrı yerde yapılacak.
Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi Başkanı Cahit Ensar Temür tarafından yapılan açıklamada "Mekke'nin Fethi'ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla kutlamak ve fetih ruhunu kuşanmanın gayesindeyiz. 7'den 70'e yüreği Mekke ve Kudüs için çarpan herkesi bu anlamlı buluşmaya bekliyoruz” denilerek halk programa davet edildi.
AGD Giresun Başkanı Cahit Ensar Temür tarafından yapılan açıklamada, ‘Mekke’nin fethinin yalnızca tarihî bir hadise olmadığı vurgulanarak, bunun nefsi fethetmenin, zulme karşı direnişin, adaletin ve rahmet medeniyetinin yeniden inşasının sembolü olduğu’ ifade edildi. ‘Kudüs’ün ise ümmetin kalbi ve işgal ile zulme karşı vicdanların sınandığı bir merkez olduğuna’ dikkat çekildi.
Program afişlerinde Kâbe ile Mescid-i Aksa’nın yan yana kullanılmasının güçlü bir mesaj taşıdığı belirtilen açıklamada “Bu iki belde, kimliğimizin iki kutbudur. Biri Hakk’a teslimiyetin, diğeri batıla karşı direnişin sembolüdür” denildi.
Açıklamada, Filistin’de yaşanan abluka, Gazze’de süren direniş ve Kudüs üzerindeki baskıların, bu tür programların önemini bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı. AGD ve MGV, bu geceyi ümmet bilincine sahip gençliğin yeniden kenetlendiği bir “diriliş gecesi” olarak nitelendirdi.
Program kapsamında 14 Aralık 2025’te gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Sınavı’nda dereceye giren gençlerin ödüllerinin de bu gecede verileceği açıklandı. Sınavın bir yarışmadan öte, Peygamber Efendimizin örnekliğini genç nesillere aktarmayı hedefleyen bir şuur çalışması olduğu ifade edildi.
Giresun’daki programda Kur’an-ı Kerim tilavetleri, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, ezgi dinletileri, tiyatro gösterimi ve şiir dinletileri yer alacak.
Giresun Merkezdeki program 31.12.2025 Çarşamba günü Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde saat 19:28’de gerçekleştirilecek.
(Haber Bülteni)
