Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş'tan Su Kullanımıyla İlgili Önemli Uyarı
Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, bölgede etkisini sürdüren aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle vatandaşlara su kullanımı konusunda uyarıda bulundu.
Özellikle son günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte köy ve mahallelerdeki içme suyu kaynaklarının büyük oranda kuruduğunu ya da kurumak üzere olduğunu belirten Başkan İbaş, artan nüfus yoğunluğu ve su tüketiminin içme suyuna erişimi zorlaştırdığını vurguladı.
Başkan Yaşar İbaş yaptığı açıklamada, “İçme suyu kaynaklarımız alarm veriyor. İnsanlarımız içmeye su bulmakta zorlanırken, içme suyu ile bağ, bahçe ve çit sulamaktan, halı, kilim ve araç yıkamaktan kesinlikle kaçınmalıyız. Hep birlikte daha duyarlı olmalı, suyumuzu israf etmemeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Yağlıdere Belediyesi, yaşanan su sıkıntısının en aza indirilmesi için vatandaşlardan azami hassasiyet beklediğini duyurdu.