Vatandaş Soruyor: "Klimayı Tamir Ettiremiyorsun, Kültür Merkezini Nasıl Yapacaksın?"

TAKİP ET

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, seçim kampanyasında verdiği vaatleri yerine getirememesi nedeniyle vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya.

CHP’den Belediye Başkan Adaylığı sürecinde Köse, “Giresun’a bir kültür merkezi yapamadılar, onu da ben yaptıracağım” sözleriyle halktan destek istemiş, ancak bu vaadini gerçekleştirmek bir yana, önceki dönemde eski Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından belediyeye kazandırılan Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nin klimalarını bile aylardır tamir ettirememiş durumda. Bu durum, vatandaşların sert eleştirilerine yol açtı.

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, belediye yönetiminin mevcut tesislere dahi sahip çıkamadığını belirterek, “Klimayı tamir ettiremiyorsun, kültür merkezi nasıl yapacaksın?” diye sordu. Söz konusu Kültür ve Fuar Merkezi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Giresunlu hemşehrimiz Nurettin Canikli’nin bakanlığı döneminde ilimize kazandırılmış, önceki belediye yönetimi tarafından da etkin bir şekilde kullanılmıştı. Geçmiş yıllarda merkez, Giresun Kitap Fuarı, Ramazan Sokağı gibi binlerce kişinin katıldığı etkinliklere ev sahipliği yapmış, hatta deprem döneminde yardım toplama ve dağıtım merkezi olarak onlarca tırlık yardımın organize edildiği bir alan olmuştu. Ancak şimdi, bakımsızlıktan dolayı vatandaşların tepkisini çekiyor.

 “Belediye Yönetimi Bakım Yapamıyor”

Vatandaşlar, salonun klimalarının çalışmaması ve genel bakımının ihmal edilmesi nedeniyle belediye yönetimini eleştiriyor. “Bu şekilde giderse, alan tahsis amacından tamamen uzaklaşacak” diyen Giresunlular, tesisin atıl hale gelmesinden endişe duyuyor. Öyle ki, bazı vatandaşlar alternatif çözümler öneriyor: “Gerekirse bakımını yapabilecek Giresun Valiliği ya da Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edilsin.”

 “Seçim Vaatleri Havada Kaldı”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, Başkan Fuat Köse’nin seçim öncesi verdiği sözleri tutmadığını ve mevcut tesislerin bakımını bile yapamadığını ifade etti. Giresun halkı, belediye yönetiminden somut adımlar atmasını ve şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler üretmesini bekliyor. Aksi halde, Köse’ye yönelik güven kaybının artacağı öngörülüyor.

Giresun Belediyesi’nin konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Giresun Giresun Belediyesi Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi CHP Giresun Kitap Fuarı Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse