Vali Serdengeçti ve Rektör Can'dan yerinde inceleme

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte, bir dönem vilayet merkezi olarak kullanılan ve daha sonra Giresun Üniversitesine tahsis edilerek Rektörlük binası olarak hizmet veren tarihi binada incelemelerde bulundu.

Vali Serdengeçti, gerçekleştirdiği incelemeler sırasında yetkililerden tarihi binanın geçmişi, mimari özellikleri ve yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından Vali Serdengeçti'ye sunulan bilgilerde; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Giresun Üniversitesinin talebi üzerine toplamda 55 milyon TL'lik yatırım ödeneği tahsis edildiği aktarıldı.

Bu ödenekten ayrılan 15 milyon TL'nin, üniversitenin 2024 yılı bütçesine aktarıldığı ve 2026 yılına kadar tamamlanması planlanan bu önemli yatırımın, etüd-proje, müşavirlik ve restorasyon kalemlerinden oluştuğu belirtildi.

Kamu harcamalarındaki tasarruf tedbirlerine rağmen, tarihi Rektörlük Binası için ayrılan bu büyük ölçekli yatırım ödeneği kararının, tarihi binanın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir kültürel sorumluluğu beraberinde getirdiği vurgulandı.

Vali Serdengeçti, inceleme sonrası yapmış olduğu paylaşımda, "Bir dönem vilayet merkezi olan daha sonra Giresun Üniversitesine tahsis edilerek Rektörlük binası olarak kullanılan ve üniversitemiz tarafından restore edilmek üzere yatırım programına alınan tarihi binada Rektörümüz Yılmaz Can ile birlikte incelemelerde bulunduk.

1889/1890 yıllarında kesme ve ince yonu taş kullanılarak inşası tamamlanan ve şehrimizin simge yapılarından sayılan bu kadim ata yadigârına yapılacak çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Giresun Valisi Fatih Mehmet Serdengeçti Giresun Üniversitesi Prod. Dr. Yılmaz Can Vali Serdengeçti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Rektörlük Binası