Vali Serdengeçti özel çocuklarla buluştu

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine Giresun Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ile devam etti.

Serdengeçti, okulun idari birimlerini ziyaret ederek, okulun genel durumu ve eğitim kalitesi hakkında Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Şube Müdürü İsmail Babur ve Okul Müdürü Ferhat Arslan’dan detaylı bilgiler aldı.

Ziyaretine sınıflarla devam eden Vali Serdengeçti, öğrencilerin bireysel eğitim faaliyetlerine katılarak öğrencilerin gelişimini ve uygulanan özel eğitim metotlarını yerinde gözlemledi.

Vali Serdengeçti, öğrencilere yönelik verilen özel eğitimlerin uygulamaları hakkında öğretmenlerden bilgi alırken, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

Ayrıca, okul bünyesinde açılan halk eğitimi kursunu ziyaret ederek, velilerle sohbet etti. Bu sırada öğrencilerin eğitim ve gelişim süreçleri hakkında bilgiler alırken, velilerin istek ve önerilerini de dinledi.

Vali Serdengeçti, özel eğitim okullarından mezun olan engelli çocuklar için düzenlenen halk eğitim kurslarını da ziyaret ederek, kurslarda yapılan faaliyetleri yerinde gözlemledi ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Serdengeçti eğitim öğretim faaliyetleri üzerine sohbet ve istişarede bulundu, öğretmenlerle yürütülen çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini paylaştı ve öğretmenlerin sabrı ile hoşgörüsüne vurgu yaptı.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Serdengeçti, okulun yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, okulun tertip ve düzeninin çok güzel olduğunu ifade etti.

Özel eğitimin sadece okulla sınırlı kalmayacağını vurgulayan Vali Serdengeçti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan halk eğitim kurslarının önemini ve yaygınlaştırılması gerekliliğini dile getirdi.

Vali Serdengeçti, ziyaret sonrası yapmış olduğu paylaşımda öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan hayırsever iş adamı Talip Emiroğlu'na da teşekkür ederek, “Bütün çocuklar öğrenir. Kimisi aynı anda, kimisi de farklı anda; bazen aynı yolla, bazen farklı yolla...

Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulunda özel öğrencilerimizle bir araya geldik. Bu güzel eğitim yuvasının yapılmasındaki katkılarından dolayı hayırsever iş adamı Talip Emiroğlu'na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da hazır bulunurken, okul yönetimi ve veliler, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu