Giresun 2. OSB'nin Yıldızı Parlıyor

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti ve burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ve 2. OSB Bölge Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ile yetkililer de ziyarette hazır bulundu.

Vali Serdengeçti, ilk olarak Girsan Makina ve Hafif Silah Sanayi Ticaret A.Ş. ile Drone Tech Savunma Sanayi A.Ş.’yi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrasında, “Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrika ziyaretlerimize Girsan ve Drone Tech ile başladık. Daima hazır olmamız gereken bu zorlu coğrafyada, yerli ürünlerle silah ve savunma sanayisinde gücümüzü pekiştiriyoruz. Hedefimiz daha çok üretim ve daha fazla ihracat” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vali Serdengeçti, incelemelerine Sarıgöl Konveyör Sistemleri, Simya Makine Takım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Safir Cutting Tools), TPM Asansör Makina LTD. ŞTİ. ve diğer kurumsal firmaları ziyaret ederek devam etti.

Ziyaretlerin ardından “Kalkınma yerelden başlar ilkesiyle çalışma tempomuzda sanayiye büyük bir önem veriyoruz. OSB’lerimiz ekonominin can damarıdır ve Giresun’umuzu daha güçlü bir şehir konumuna taşımak için müteşebbislerimizle iş birliği yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vali Serdengeçti, incelemelerini Giresun Teknopark ziyaretiyle tamamladı. Ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “Giresun Teknopark, geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Yazılım, tarım, bilişim, enerji, elektronik, makine, yapay zekâ gibi birçok alanda çalışmalar yürütülüyor. Üniversite ve sanayi iş birliğiyle geleceğin şekillendirildiği bu alanda, araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetleri titizlikle yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Ziyaret ve incelemeler, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.