Atatürk, Giresun'da Etkinliklerle Anıldı

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü, Giresun'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

10 Kasım Cuma günü saat 08.50'de Çelenk Sunma Töreni ile başlayan program, Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Gün boyu süren etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Giresun Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hakan Demir'in günün anlam ve önemine dair yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen "Atatürk" konulu sunum ile program zenginleşti.

Programın devamında "Sonsuza Dek Atatürk" konulu gösteriler düzenlendi. Giresun Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin sahnelediği gösteriler arasında şiirler, şarkılar, zeybek oyunu ve Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nun okunması yer aldı.

Etkinlik, ödül töreniyle sona erdi. "Atatürk" konulu liseler arası kompozisyon yarışması ve ortaokullar arası şiir yarışması ile ilkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve il protokolü tarafından takdim edildi.

Vali Serdengeçti, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizin istiklal ve istikbâl mücadelesine ömrünü vakfeden, dehası asırlara sığmayan Gazi Mustafa Atatürk'ü büyük bir özlemle anıyoruz. Necip milletimiz, bağımsızlığın ışığında O'nun emanetine daima sahip çıkacaktır. Ruhu şâd olsun." ifadelerini kullandı.

Programa Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Vali Yardımcıları Dr. Davut Sinanoğlu ve Mehmet Fatih Yakınoğlu ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Ulu Önder Giresun