Türkiye'nin idarecileri Ankara'da buluştu

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 9 Ocak Salı günü başlayan ve 2 gün süren Valiler Toplantısı için Ankara'ya gitti.

Ankara'daki Valiler Toplantısı'nın yanı sıra 10 Ocak İdareciler Günü kapsamında düzenlenen özel programlara da katılan Giresun Valisi Serdengeçti, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın teşrifleriyle gerçekleşen etkinliğe katıldı ve ülkenin önde gelen idarecileriyle bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, programla ilgili olarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle, Gazi Meclis’imizde 81 il Valimizle birlikte 10 Ocak İdareciler Günü Programını gerçekleştiriyoruz.

‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün tecelli ettiği Gazi Meclis’imizde bulunmanın onurunu yaşıyoruz.

Kabullerinden dolayı Sayın Meclis Başkanımıza şükranlarımı arz ediyor, Valilerimizin, mülki idare amirlerimizin ve tüm idarecilerimizin '10 Ocak İdareciler Günü'nü tebrik ediyorum.” paylaşımını yaptı.

Vali Serdengeçti de etkinlik sonrası yaptığı paylaşımda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sn. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya’nın teşrifleriyle düzenlenen 10 Ocak İdareciler Günü programına katıldık." ifadelerini kullandı.

Aynı gün içerisinde, Vali Serdengeçti, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve diğer illerin valileri ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen programa da katıldı. Program Türkiye'nin en üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi.

Düzenlenen etkinlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programla ilgili yapmış olduğu paylaşımda “10 Ocak İdareciler Günü’nde 81 ilimizin valileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde bir araya geldik.

Devletimiz adına vazife yaptıkları şehirlerimize verdikleri hizmetler için her bir valimize teşekkür ediyorum.

Türkiye, binlerce yıllık devlet geleneği içinden süzülüp gelen pek çok kurumunu ve teamülünü bugün de yaşatabilen bir ülkedir.

Mülki idare teşkilatımız bu geleneğin hem sahibi hem uygulayıcısı olarak devlet ve millet hayatımızda önemli bir konuma sahiptir.

Hep söylediğim gibi, valilik ve kaymakamlık başta olmak üzere yöneticilik görevleri mesai saatleriyle sınırlanamaz.

Şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır.

Hiç şüphesiz ülkemizin topyekûn kalkınması, büyümesi, güçlenmesi hedefinin adı olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun şehirlerimizdeki birinci derece muhatabı valilerimizdir.

Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımları ile eser ve hizmetler, Türkiye Yüzyılı’nın temelidir.

Asırlık ihmallerin telafisiyle inşa edilen bu güçlü temel üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı’nı bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras olarak görüyoruz.

Bu bakımdan Valiler Buluşmamızın gündeminin Türkiye Yüzyılı odaklı oluşturulmasından memnuniyet duyuyorum.

Bu vesileyle tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik ediyorum.

İnşallah 2024 yılını da hep birlikte gök kubbede bırakacağımız hoş sedaları, insanımızın gönlünden kopup gelen 'Allah razı olsun' duasını hiçbir dünyevi karşılığa değişmeyen bir anlayışla değerlendireceğiz.” cümlelerine yer verdi.

Vali Serdengeçti ise programla ilgili “10 Ocak İdareciler Günü münasebetiyle İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya ve diğer illerimizin Valilerimizle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen programa katıldık.

‘Halka hizmet, Hakk'a hizmettir’ anlayışı ile hiçbir ayrım gözetmeksizin büyük bir özveri ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her vakitte yanlarında olacak, kendimizi bu yüce millete vakfedeceğiz.

İkinci yüzyılına güçlü bir başlangıç yaptığımız Cumhuriyetimizin yakın, orta ve uzak gelecekteki milli hedeflerine kararlılıkla yürüyecek ve Türkiye Yüzyılı'nda, Huzurun Yüzyılı'nda canla başla çalışacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gök kubbede hoş bir sadâ bırakmayı, gönüllere dokunmayı, mazlumları kucaklamayı ve hayır duaları kazanmayı Yüce Mevla nasip eylesin.” sözlerini dile getirdi.

Program, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Giresun Giresun Valisi Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ali Yerlikaya Numan Kurtulmuş Ankara Valiler Toplantısı