TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Giresun damga vurdu

TAKİP ET

TÜBİTAK - Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca, 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapıldı. Proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 1.219 projenin sahibi öğrenciler, 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bahse konu 12 bölgede eş zamanlı olarak değerlendirildi.2204-B kapsamında yarışmaya Giresun’dan 161 proje başvurusu yapıldı. Samsun Bölge Finalleri aşamasına toplamda 104 proje davet edilirken, Giresun’dan 18 proje bölgede sergilenmeye ve yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Giresun, bölge sergisine davet edilen Samsun, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Çorum ve Tokat illeri arasında başvuru yapan proje sayısının bölge aşamasına davet edilen proje sayısına oranına göre %11,18 ile ilk sırada yer alarak büyük bir başarı sağladı.Proje sahibi öğrenciler, sunumlara katılarak projelerini jüri üyelerine anlattı ve Giresun’u başarıyla temsil ettiler.

Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu; Giresun’dan 3 proje 1.liğe, 2 proje 2.liğe, 2 proje 3.lüğe layık görüldü, Toplamda 7  proje derece elde etti.

Bölge yarışmasında 1. olan projeler 26-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye Finallerinde Giresun'u temsil edecek.Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında hazırlık ve başvuru sürecinde büyük çaba gösteren öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik etti. Mayıs ayında yapılacak Türkiye Finallerinde ulusal dereceler kazanmaları temennisiyle öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu