☰
✕

Trabzon Sis Dağı'nda Korkunç Kaza: 30 Metreden Uçan Kamyonettekiler İçin Ambulans Helikopter Havalandı!

TAKİP ET

Trabzon'un Şalpazarı ilçesindeki Sis Dağı Yaylası'nda 30 metreden yuvarlanan kamyonetteki 4 kişi yaralandı. Durumu ağır olan bir yaralı ambulans helikopterle kurtarıldı.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Sis Dağı Yaylası'nda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin yaklaşık 30 metreden alt yola yuvarlanması sonucu meydana gelen feci kazada 1'i ağır toplam 4 kişi yaralandı.

Pazar Yerinden Dönerken Kontrolden Çıktı
Olay, bugün saat 12.30 sıralarında Trabzon'un yüksek kesimlerindeki Sis Dağı Yaylası'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yayladaki pazar yerinden Şalpazarı ilçe merkezi istikametine doğru seyir halinde olan 39 yaşındaki G.Ü. yönetimindeki 28 AVV 335 plakalı kamyonet, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Kontrolden çıkan araç, büyük bir gürültüyle yaklaşık 30 metre aşağıda bulunan alt yola yuvarlanarak durabildi.

Ağır Yaralı İçin Havadan Zamanla Yarışıldı
Meydana gelen şiddetli kazada kamyonet sürücüsü G.Ü.'nün yanı sıra araçta yolcu olarak bulunan 71 yaşındaki H.Ü., 75 yaşındaki A.Ş. ve 64 yaşındaki A.B. yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hızla sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede, 71 yaşındaki H.Ü.'nün durumunun ağır olduğu tespit edildi. Kritik durumdaki hasta için saat 12.48'de ambulans helikopter görevlendirildi.

Hızla bölgeye ulaşan ambulans helikopter, ağır yaralı H.Ü.'yü alarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne nakletti. Kazayı daha hafif sıyrıklarla atlatan diğer üç yaralı ise kara ambulanslarıyla Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri, kazanın kesin oluş nedenini belirlemek üzere olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.