TBMM'nin 104. yıl dönümü ve 23 Nisan'a özel oturumlarda Giresun temsil edildi

TAKİP ET

TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye'nin 81 ilinden gelen öğrencilerle Birinci Meclis Binasında özel oturumlar düzenlendi.

Etkinliklere, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla iki oturum gerçekleştirildi.Namık Kemal İlkokulu öğrencisi Ayşenur Türkyılmaz ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Furkan Alp Çelebi, Giresun’u temsil etti."23 Nisan Özel Oturumu"nda, öğrenciler tarihî Birinci Meclis'te Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını canlandırdılar. Diğer oturumda ise, ülkemizin 2071 Vizyonuna uygun olarak 23 Nisan 2071 tarihli oturum düzenlendi. Bu oturumda öğrenci Furkan Alp Çelebi, Giresun Milletvekili olarak ilimizi temsil ederek, ülkenin geleceğine dair hayallerini ve hedeflerini paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, etkinliklerle ilgili değerlendirmesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı neşe ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Özel oturumların, çocukların Cumhuriyetimizin değerlerini daha iyi anlamalarına ve gelecekleri için güçlü hayaller kurmalarına imkân sağladığını ifade eden Müdür Tosunoğlu, başkentteki kutlamalara katılarak Giresun’u başarıyla temsil eden öğrencileri tebrik etti ve tüm çocukların bayramını kutladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Namık Kemal İlkokulu Cumhuriyet Ortaokulu Giresun