Giresun'da nefesler tutuldu!

TAKİP ET

Ligin açık ara lideri Yeniyolspor ile lig ikincisi Batlamaspor Pazar günü karşı karşıya gelecekler. Yeniyolspor kazanıp puan farkını açmak, Batlamaspor'da rakibine yaklaşmak istiyor.

Ligin açık ara lideri Yeniyolspor ile lig ikincisi Batlamaspor Pazar günü karşı karşıya gelecekler. Yeniyolspor kazanıp puan farkını açmak, Batlamaspor’da rakibine yaklaşmak istiyor.

Bu kritik maç öncesi tarafların görüşlerine başvurduk.

Batlamaspor cephesinde antrenör Hüseyin Tomak, hafta sonu oynayacakları maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bizim için hiçbir maçın farkı yok diyen Tomak, “Piraziz maçı neyse, Yeniyolspor maçı da aynı değerde. Bizim için hiçbir maçın farkı yok. Her maça böyle bakıyoruz. Her maçı ayrı önemsiyoruz. Biz lig sonuna kadar ne yapabilirsek diye düşünüyoruz. Play-off’lara mümkün olan en az puan farkıyla girmek istiyoruz. 3 puan farkla girersek play-off’larda 3 maçımızı kazanıp şampiyon oluruz. Yani kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yönetimle çok iyi anlaştığını, ve her istediğini yerine getirdiklerini ifade eden Tomak, 15 Temmuz sahasının iyi maçlar için sıkıntı oluşturduğunu kaydetti. Tomak, “İyi maçlarda bir takım taraftarı küçücük bir tribüne sıkıştırılıyor. Seyirciler çam aralarından maçları izlemek zorunda kalıyor. Futbol bir görsel ziyafet. Bunu seyircilere mümkün olan en şekilde sunmak gerekiyor. Ayrıca 15 Temmuz sahasında ısınmak için yer yok. Bu da takımlar için riskler oluşturuyor. Maça çıktığımızda sakatlıklar yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yeniyolspor cephesinde ise antrenör Volkan Cindemir açıklamalarda bulundu.

Öncelikle hafta sonu oynadıkları Doğankentspor maçını  değerlendiren Cindemir, “Maç güneşli, güzel bir havada oynandı. Saha biraz küçük olmasına rağmen iyi bir müsabaka oynadık ve galip geldik. Maç öncesi oyuncularımın Batlamaspor müsabakasını düşüneceklerini biliyordum. Yaptığımız idmanlarda, maç öncesi toplantılarda bu durumu sık sık dile getirdik. Dolayısıyla oyuncularımı bu maçın psikolojisine en iyi şekilde hazırladım” şeklinde konuştu.

Batlamaspor maçına da değinen Cindemir, “Batlamaspor müsabakası rakiplerimizle puan farkını 11’e çıkaracağımız bir maç olacak. Maça bu gözle bakıp bu şekilde hazırlanacağız. Oyuncularıma Batlamaspor maçına kadar o maçı konuşmayacağımızı söylemiştim. Ama bugünden itibaren onları nasıl yeneceğimizi, nasıl oynayacağımızı, taraftarlarımızın önünde nasıl galip geleceğimizi oyuncularımla konuşacağım, onlara anlatacağım. ” ifadelerine yer verdi.

Taraftarlara da seslenen Cindemir, “Belki de amatör lig uzun zamandır böyle bir müsabaka görmedi. Atmosfer bakımından iki takımın taraftarlarının beklentisi galibiyet üzerine olacak. Onlardan isteğim maç oynanırken, küfür ve fiziksel şiddet olmasın. Kimse birbirine zarar vermesin. O gün maç sonunda galibiyeti taraftarlarımızla hep beraber kutlayacağız. Ben galip geleceğimize onları mutlu edeceğimize söz veriyorum” diyerek iddialı konuştu.

Daha önce 12 yıl hakemlik yaptığını ifade eden Cindemir, “Ben klasman hakemi olarak bu tür müsabakaları uzun süre yönettim. Bütün hakemler böyle bir müsabakayı yönetmeyi ister. Maça farklı motive olurlar. Hata yapmak istemezler. Doğruları çalmak isterler. Ben hakem kardeşimiz kim olursa olsun müsabakaya iyi hazırlanıp geleceğini biliyorum. Maçta hakemsel bir faktör olacağını düşünmüyorum.  Kim iyi hazırlandıysa ve bunu sahaya yansıtırsa o takım galip gelecektir" dedi.

 

Yeniyolspor Batlamaspor Volkan Cindemir Hüseyin Tomak